2010. október 11., hétfő

Kállai (VII. sz.) főfolyás (csati)

Alkalmam volt újra kiruccanni a falu szélére, ahol is folydogál egy aranyos kis kanális, csatorna, kinek hogy tetszik. Nekem minden esetre nagyon tetszik, mert néhány hete csak úgy ontja a halat, pontosabban a csukákat. Ezek legtöbbször nem haladják meg a 40 centit, bár nem is a kulináris élvezetek miatt hajtok (hajtunk) ezekre a halakra, hiszen egy 5ös bottal már egy 30as is élvezetes kis pecát ígér. 


Szóval az eszköztáramban fellelhető dolgokból kellett gazdálkodnom, de így is sikeresen hajigálhatók a súlyozatlan 5-10 centis streamerek, mivel a víz az ilyen helyeken nem túl mély és a csukák sem a meder alján mozgolódnak. 






Szóval kötöttem néhány már etalonnak számító fehér-piros kombós témát és repültek is a már hínártól szegényebb vízbe. Fél 5-től fél 7-ig lehetett nyomni, szóval addig míg lát az ember. 


És a hal is.. De sötétedéskor megfigyelhető volt a fokozott óvatlanságuk, amit a fényviszonyokra vezettem vissza, így valószínűleg nem látták annyira a felkötött drótelőkét. Ami nem befolyásolt a dobásban, annál hasznosabbnak bizonyult. Némelyik kroki torkából az előzőleg elvesztett legyemet sikerült visszaszerezni. Talán kevés a kishal, és azért vágnak rá ennyiszer a beejtett ugyan olyan légyre.




Földi

7 megjegyzés:

  1. Hal-i!
    Hatalmas élmény lehetett 5-ös bottal tolni a csukeszok ellen... Sajnálom, hogy szombaton a Hernád nem a jobbik arcát mutatta, de hát ez van... :(
    Ha nem gond, akkor a kettőből csinálok egy írást magamnak..., jobban mondva a Hal-i fanoknak! :XD

    VálaszTörlés
  2. jaja, örömpeca a javából :) ingyen volt és még közel is van. nem tudom, hogy pontosan kinek a kezelésében van, de jobban figyelhetnének rá mert már többször hálózták.. beszólni meg nem merek, mert ismernek a faluban..
    csinálhatsz Csaszi, bár Szabolcs megyei horgászat a halisoknak nem tudom mennyire érdekes. :P

    VálaszTörlés
  3. Hal-i!
    A Hal-i én vagyok, meg néhány jó barát... :XD, de nem is nekik szánom, hiszen ők idetalálnak a Hal-i-ról és el tudják olvasni...
    ... az amerikai olvasóimnak szeretnék könnyeket csalni a szemébe... :)
    Egy az egyben összevasalom a kettőt! ;)

    Más: befejeztem a festést, úgyhogy holnap egész napos PECA! :) meg holnapután, meg azután... :XD

    VálaszTörlés
  4. Hal-i!
    Nem hozott semmit a postás! :)

    VálaszTörlés
  5. cső, hát megmondom őszintén, elfoglalt voltam mostanában eléggé, meg nálam sem voltak azok a cuccok amikre szükség van. (sztrímerek) meg horgásztunk is egy jót a hétvégén amiről képek és HD videók is készültek szóval nemsokára látható lesz egy kis őszi csukázás ;) amint lehet küldök egy kisebb pakkot :)

    VálaszTörlés
  6. Hal-i!
    Merre pecáztatok?! Az al-Hernádon, a kedvenc szakaszodon pergetve fogják a balint, de nem kicsiket!
    Szóval hajrá!

    VálaszTörlés