2011. november 11., péntek

Horgászvizek katalógusa

Elindítottam egy oldalt a blogon, melynek célja az országban található általunk műlegyezve, eredményesen horgászott vizek bemutatása. Sokat gondolkodtunk ezen, hiszen sokszor ért már minket is meglepetés egy-egy peca során. A cél az lenne, hogy némileg segítséget nyújtsunk a horgászhelyek kiválasztásakor, aminél nem utolsó szempont a legyezés lehetőségei. 







Valljuk be sok dolog megnehezíti a dolgunkat, legyen az a parti növényzet összetétele, a meder gázolhatósága vagy éppen nem gázolhatósága, és ilyen esetben vízbe jutás lehetősége. Csónak használatának, bérlésének lehetősége vagy belly.. Napijegyek beszerzése, megközelíthetőség stb.

Igazából nem is fűznék hozzá többet, mint annyit, hogy szívesen fogadunk tőletek is tippeket, hol lehetséges és érdemes a horgászat. Összegyűjtenénk annyi vizet, amennyit csak tudunk, írunk róluk és ha lehetséges, rá is próbálunk.
Reméljük elindul valami! (:


Földi

8 megjegyzés:

  1. Nagy orom szamomra ez!
    MadA

    VálaszTörlés
  2. Hmmm...
    Első olvasásra azt mondtam: igen ez jó ötlet.
    Aztán kicsivel később már nem tudtam mit gondoljak a dologról. Egy normális társadalomban nagyon-nagyon jó ötlet lenne a fenti kezdeményezés, de jelenleg sajnos sok veszélye lenne, amire felesleges lenne kitérnem, hisz Ti is tudjátok mire gondolok.
    Szóval nemtom mit gondoljak róla. Bocs az okoskodásomért, nem szeretném senkinek el venni a kedvét tőle. Üdv

    VálaszTörlés
  3. ez is egy vélemény és alapvetően megértem, hogy elbizonytalanodtál. én is olvastam már dolgokat, nevén nevezve ezeket dolgokat arra gondolok, hogy olyan emberek is olvassák ezeket a blogokat, oldalakat, akik nem feltétlen vallanak ilyesfajta világszemléletet, teszem azt a halakkal való kíméletes bánásmód és a C&R. na meg vannak az embernek kedvenc, titkos helyei, amiket nem szívesen oszt meg akárkivel.
    de itt elsősorban általánosságokról lenne szó, esélyt adva a legyeseknek, akár pergetőknek is, hogy érdemes helyen horgásszanak. lehet, hogy naiv vagyok, de a jóhiszeműség elvét még fenntartom. az is egy szempont volt amikor erre adtuk a fejünket, hogy megmutassuk a kezdőknek is, hogy itthon is lehet jókat legyezni.
    ha bárkinek van ötlete, véleménye írja le nyugodtan.
    Köszönjük Atyafi! És Gratulálok a díjhoz ;)

    VálaszTörlés
  4. Köszi! :-)
    Jó ötlet, tényleg jó. Biztos velem van a baj, de ahogy öregszem, annál pesszimistább leszek. Lehet, hogy egy TITKOS katalógust kéne csinálni, amit 150 évre titkosítanánk. Eh-eh-eh.
    Sokszor hallottam már pergetők által kifosztott vizekről és kezesek által lenullázott patakokról.
    Állítólag nem egy patakból zsákokkal vitték a domikat a disznóknak. Siralmas. No, majd nyomon követem a próbálkozást.
    Üdv

    VálaszTörlés
  5. Üdv.
    Szerintem jó ötlet hazai vizeink népszerűsítése. Minden vízen lehet eredményesen műlegyes horgászatot lebonyolítani, csupán bizonyos helyekre speciális módszerek és csalik szükségesek.
    Attól, hogy az ember leír egy vízen tapasztalható dolgot, megfigyeléseket, nem lehet általánosnak venni. Ahol tegnap fogtál 30 csukát egy nap alatt, ott ma még víz sincs. Tehát minden folyamatosan változik. Ahhoz, hogy egy ilyenfajta leírás hosszútávon működőképes legyen sok apró konkrétumot szükséges beleírni. Sok éves gyűjtőmunka eredménye már jobb, teljesebb képet nyújthat.
    Szerintem nem a pesszimisták viszik előre a világot!
    A világnak jó mintákra van szüksége.

    Üdv.
    I.J.

    VálaszTörlés
  6. A pesszimizmus valóban nem viszi előrébb a világot, viszont a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. :-)

    VálaszTörlés
  7. Még válogatott zárt közösségben is mindig akad, aki visszaél a helyzettel.

    Jó-pár vizecskét telepítettem, gondoztam stb. , csatlakoztak lelkes emberek, barátok és a végén KASZÁLt a magyar valóság.

    Atyafi véleményét osztom. Még megszűrve ás zártan kezelve is csúnya véggel számolhatsz itthon.

    Egy (1db patakot, kis tavat) vizet végy magadhoz -vagy így, vagy úgy, nem okvetlenül hivatalosan- és abból csinálj valamit!
    Ha szabad ezt javaslom.

    VálaszTörlés
  8. komolyan gondolkodóba ejtettetek. bárhol is legyen az.. annyira jó lenne valami újat és érdekeset alkotni. egy víz kezelése is érdemes lehet, az viszont még nagyobb kopp lehet, ha azt barmolják szét. nehéz a döntés.

    VálaszTörlés